Green Eyes

Hellu :3 Jag har översatt en Harry Potter fanfiction från engelska till svenska, och tänkte publicera den här, för er :)
Den som skrivit den från början, och historien på engelska hittar ni här.
För er som inte vet vad en fanfiction är - så är det en historia baserad på karaktärer av en "riktig" författare, i detta fall JK Rowling. Alltså, jag äger ingenting här, inga karaktärer, inga miljöer, ingenting - inte ens storyn då jag översatt den.
 
Den här handlar om Harry Potters föräldrar, och de gör en upptäckt. Den här har en rating som gör att storyn, passar för alla från 9år och uppåt. Och genren (under Harry Potter, Fantasy och så) är Familj/Family. 
 
Den heter Green Eyes.

"Lily", viskade James, "titta på hans ögon. Dom är gröna."
 
Lily närmade sig James och Harry tyst. Hennes sons ögon, precis som alla nyföddas, hade varit blåa sedan han födelse. Deras son hade vuxit och förändrats varje dag, men hans ögon hade redan tagit en ny färg. Varje dag gav dem en ny överraskning om deras son, och Lily och James var trollbundna av varenda minsta detalj.

Lily nuddade försiktigt sin sons hans, vilken hade ett hårt grepp om James tröja. Han pep till vid Lilys kontakt och öppnade sina ögon igen, sökandes efter sin mammas. Lily drog efter andan när hon såg Harrys ögon - hennes ögon - tittandes tillbaka på henne. Att titta in i de häpnadsväckande gröna ögon var som att titta in i en spegel.

"Han har dina ögon", andades James. "Precis dina ögon."

Att se den lilla biten av sig själv så klart i hennes son var överväldigande. Från stunden han föddes, hade han varit så lik James med sitt ostyriga svarta hår som stod åt alla håll. Att se dem tillsammans var fantastiskt, men att se sig själv i honom, också, gjorde så hon kände sig hel.

Hon slet blicken från Harry och tittade på James, som log stort att hon trodde att hans ansikte skulle gå sönder. Hon lade armarna om de båda innan hon kysste James lätt på läpparna. James lade Harry försiktigt i hans krubba och började backa ut ur rummet samtidigt som han drogs iväg av sömnen, men Lily stannade kvar ett ögonblick.

"Tror du han kommer att bli bra på Trolldryckskonst som mig? Tror du han kommer att spela Quidditch som du? Tror du han kommer att gå i Gryffindor?" undrade hon högt.

James lade armarna runt Lilys midja och kikade ner på deras son.

"Jag tror han kommer att bli det bästa av oss båda."

Japp, det var den. Vad tycker ni? Vill ni läsa mer sådant här på bloggen?

Kommentarer
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥

Vad kul det var att läsa :)

Svar: Tack :) Intresserad av mer sådant här? :)
Julle

2012-08-15 @ 11:15:35
URL: http://angelica.blogg.se
Postat av: Nathalie Nyrén

Tack ja det var väldigt mysigt :)

Ha en bra dag!

2012-08-15 @ 15:16:02
URL: http://nathalienyren.se
Postat av: Manar

sv; Tackar! :)

2012-08-15 @ 16:43:09
URL: http://dailyofme.blogg.se
Postat av: Clara Arvidsson

sv: åh vad roligt! Hur har din dag vart då?
Jag har redigerat den så, kan visa hur jag gjort i bloggen om det finns intresse till de? :)

Svar: Gärna :)
Julle

2012-08-15 @ 16:51:49
URL: http://claraarvi.blogg.se
Postat av: myrins - fotoblogg

va fina bilder du har i headern :)

2012-08-15 @ 22:39:07
URL: http://myrins.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback